Marc Van Ranst-inspiratie

Ik ben blij dat er nog met de nodige humor naar de alledaagse dingen gekeken kan worden. Zeker nu. In bizarre Coronatijden. Je wordt op social media om de oren geslagen met afbeeldingen van vrouwen na de lockdown en de onthulling van hun echte haarkleur. Opeens lopen we allemaal rond met nog maar één doorlopende wenkbrauw of zijn we volgens de after-quarantaine-pictures gezegend met enkele kilootjes erbij wegens sluiting van de sportscholen en yogastudio’s.

Ik kan ook al bijna memory spelen met de gekleurde truitjes van viroloog Marc Van Ranst. Ik ben er nog niet helemaal uit of hij een bepaalde volgorde hanteert. Of past hij het principe ‘first in first out’ toe in zijn kleerkast? Wat ik wel door heb is dat hij hiermee zijn keuzestress over het aantrekken van zijn kleding enorm reduceert. Hij moet al zoveel andere keuzes maken overdag, dat ik het echt wel begrijp. Want kiezen tussen verschijnen in het vtm-journaal of het één-nieuws… wordt het Gert Late Night of toch maar vandaag naar Danira… je zou het bijna niet geloven dat deze multitasker ook nog werkelijk viroloog kan zijn. Maar even terug naar zijn regenboog kleerkast. Of ten minste… naar het idee dat erachter steekt.

Zou het geen idee zijn om dit zelf ook toe te passen? Misschien dan niet zozeer op onze kleerkast want ach, we hoeven nergens heen dus dragen toch minstens drie dagen hetzelfde, niet? Maar wel op hetgeen er dagelijks op ons bordje verschijnt. Want laat dat nu net het hoogtepunt van mijn dag geworden zijn: foooood!!!! Het enige waar ik echt naar uitkijk in coronadagen. Een lekker gevuld bordje met rode, oranje en groene tinten. Klinkt misschien wat verkeerslicht-achtig maar deze drie kleuren zijn werkelijke smaakbommen.

En nu in Marc Van Ranst-stijl:

Maandag: wortelpuree met een stukje gevogelte en broccoli als side dish.

Dinsdag: een heerlijk gekruid stukje vis op een bedje van spinazie.

Woensdag: verse ovenfrietjes met een witloofslaatje, komkommer en kerstomaatjes en stoofvlees volgens dat lekkere recept van je (groot)moeder.

Donderdag: spaghetti…. met vlees… zonder vlees… met pasta… of met courgetti.

Vrijdag: pizza… uiteraard zelfgemaakt door de kids want 1. leuk 2. tijdverdrijf en 3. gemakkelijk.

Zaterdag: groenten, vis en vlees geschikt op een tapasschotel… met de mogelijkheid om de weekrestjes erin te verwerken. En hier haal ik de cava boven. Maar rosé kan ook.

Zondag: starten met een uitgebreid ontbijt uit Hotel Mama. Waarom? Omdat je de ganse week al heel zuinig eet… en omdat je daarmee twee vliegen in 1 klap slaat want geen zorgen om de lunch. Je gaat immers geen honger hebben tegen 12u.

Next week: repeat & eat!

Mocht je nog geen inspiratie hebben voor je weekmenu… bij deze… graag gedaan & special thanks to my dear friend Marc… wat een regenboog aan truitjes al niet kan teweegbrengen in mijn foodloving heart ❤️

%d bloggers liken dit: