Probiotica

Naar jaarlijkse gewoonte trok ik in maart naar de Goed Gevoelbeurs in Flanders Expo te Gent. Hoewel ik het telkens presteer van de ‘loop’ (de benaming voor de lus rond het expogebouw) te missen en zo dus ook de dichtstbijzijnde parking, liep ik die vrijdagochtend om 10u wel meteen in de armen van een gretige verkoopster.

Ze verborg een klein flesje in haar handen waar ze af en toe even mee schudde. Het leek iets heel mysterieus. Zelfde ochtend had ik in de auto ruim een uur de tijd genomen om na te denken hoe ik nu toch eens dichter bij die gezondste versie van mijzelf zou geraken. Want watermeloendetoxkuren en intermittent fasting (vasten) ten spijt, ik voelde de kerstkalkoen van december vorig jaar mij precies nog steeds achtervolgen.

Terwijl de verkoopster rustig verder met gesloten hand het kleine flesje schudde en ik dus steeds nog niet kon zien wat ze verborgen hield, vroeg ze me achter mijn eetgewoontes en toiletbezoeken. En laat ze nu net met dat laatste bij mij een gevoelige snaar geraakt hebben. Mijn darmen spelen al levenslang spelletjes met me en lassen soms zelfs ongevraagd een vastenperiode in. Allesbehalve leuk. Sinds ik dan ontdekt heb dat mentale gezondheid (daar gaat het weer over die burn-out) en het functioneren van onze darmen aan elkaar gelinkt zijn, probeer ik echt lief te zijn voor die 8 meter lange buisjes in mijn lichaam.

Het leek alsof mijn brein telkens twee stappen voor stond op wat de vriendelijke verkoopster ging zeggen en ik al volmondig ja knikte voor de aankoop van dat mini schattige flesje waarvan ik nog steeds niet wist wat de inhoud was.

Yakult, een gefermenteerde zuiveldrank met probiotica dat bijdraagt aan een evenwichtige darmflora. (HTTP://www.yakult.be) Dat was wat ik nodig had! Evenwicht! Gezonde darmen! Een helder hoofd!

Ik kocht meteen drie trays van zeven flesjes zodat ik 21 dagen voort kon en mijn nieuwe goede gewoonte kon starten. Ik kreeg er een handig koeltasje bij, precies op maat gemaakt voor de drie rijtjes schattige probiotica’s.

De kletserige dame hielp me ook nog deelnemen aan een wedstrijd om twee maanden gratis Yakult te winnen.

Enkele weken later kreeg ik een enveloppe in de brievenbus. Afzender: Yakult. Ik opende de naar mij gevoel reclameboodschap en ontdekte tot mijn grote verbazing een persoonlijk schrijven met acht tegoedbonnen voor twee maanden gratis Yakult. Ik had gewonnen! Maar dat had ik dus al bij mijn eerste ontmoeting met Yakult op de Goed Gevoelbeurs toen ik op mysterieuze wijze in de ban was van het kleine schattige flesje.

%d bloggers liken dit: