Mannen blijven kinderen

Hoe gemakkelijk steek ik mij, als zijnde van de andere soort, niet achter deze uitspraak. En met mij nog vele andere vrouwen vermoed ik. Is het een gemakkelijke klim hoger op de geslachtsladder om hen een trapje lager te zetten? Ik ben geen echt podiumbeest dus hoef ook niet zo nodig te gaan klimmen op een ladder. Al helemaal niet omdat ik een angst heb genaamd “hoogtevrees” en ik geen idee heb hoe ik het er vanaf ga brengen als ik op die manier boven een man uit wil stijgen. Stel dat ik op een ongebalanceerde manier denk “ach man… je blijft gewoon een kind”, met mijn armen nog een poging onderneem om in evenwicht te blijven en dan met een smak de grond raak? Wie is er dan het kind met haar ongenuanceerde uitspraak?

Alle gekheid op een ladder… euh stokje… ik ben gewoon jaloers op hun speelsheid en nonchalance. Spijtig van de negatieve ondertoon van de spreuk. Want ik zocht al naar een vrouwelijke variant die even stoer klinkt.

Met dit idee in het achterhoofd nam ik een momentje de tijd om een gesprek aan te gaan met het kind in mij. En wat bleek? Ze is er nog. Ze ziet bomen in handstand-houding tijdens haar wandeling in Zeeland en negeert even die vervelende burn-out die haar aanmaant te rusten terwijl er niks mooiers is dan figuren in bomen ontdekken. Met wolken deed ik dat al eerder… maar met bomen kan het dus ook!

Het kind in mij nestelt zich in een comfortabele zetel in het winderige Zeeland en leest kleurrijke boekskes terwijl ze zich absoluut niet schuldig voelt dat er thuis een mand strijk staat te wachten. Want kinderen denken niet aan al die vervelende wekelijks terugkerende huishoudelijke taakjes. Als ik lang genoeg wacht, vermoed ik dat ik uit de berg was ook figuren kan ontrafelen. Of gaat mijn klein stemmetje met me aan de haal en zie ik zwevende rokken en sweaters rondspoken om me in gang te zetten met mijn stoomstrijkijzer. Of is dit nu ook het kind in mij dat veel fantasie heeft?

In elk geval deed het me deugd op ontdekking te kunnen gaan. Zo likte ik ‘s avonds mijn vingers af wanneer ik mijn frietjes met de hand dipte in de zoete Hollandse mayonaise. Hmmmm heerlijk was dat! Hoewel ik ook moest openstaan voor de zeekraal, lamsoor en rode ui op mijn krokant gebakken sliptongen. Geen kidsfood wegens te uitgesproken smaken?

Anyway, ik had the best of both worlds! Nu nog zoeken naar een gepaste uitdrukking met positieve bijklank voor Vrouwen zijn meisjes…?

%d bloggers liken dit: