I ❤️ the 90’s

Proficiat mevrouw! U hebt twee tickets gewonnen voor I love the 90’s.

‘Is dat niet in de Ethias Arena te Hasselt?’ hoor ik mijn lief slim opmerken.

Inderdaad, ik win ook eens maar moet er wel 100 km voor rijden.

‘Moest jij overdag ook niet in Hasselt zijn?’ vraagt zelfde opmerkzame lief.

Als een gek blader ik door mijn agenda -slash bullet journal- en lees de planning en to do’s voor zaterdag 13 april. Ik had me ingeschreven voor het Book café by Clavis lees ik in zwarte letters tussen de grijze dots van mijn journal. Mocht ik ooit voor young adults willen schrijven, dan zijn zulke events the place to be. Ik vermoed dat dat er ooit aan zit te komen. Waarschijnlijk tegen de tijd dat mijn eigen dochters tot die leeftijdscategorie behoren. Nu zitten die herinneringen nog veilig en ver weg.

Of was het idee om me opnieuw als een young adult te kunnen gedragen, net zoals in the 90’s, de ultieme reden die me over de streep trok om toch gebruik te maken van die gratis tickets?

***

Een week voor vertrek boeken we een overnachting in de buurt van Hasselt. Want de paasvakantie en het voorspelde zomerweer zorgen ervoor dat slapen in the City zelf een moeilijke opdracht wordt. ‘Dan maar in Genk.’ stelt het lief voor.

***

Na een namiddag young adult geweld by Clavis kijk ik uit naar een rustig dineetje met twee. De receptioniste van ons hotel is zo vriendelijk een tafel te reserveren. Bij de buren. Niet toevallig ook een hotel uit hun keten dat over een restaurant beschikt.

‘Volledig volzet’ hoor ik haar de woorden van de andere kant van de lijn herhalen. ‘Club Brugge heeft er ingecheckt want zij voetballen morgen tegen Genk.’ voegt ze er nog verontschuldigend aan toe.

De young adult in mij kijkt teleurgesteld naar haar wederhelft. Bij een ander vernieuwd restaurant van een ander hotel binnen zelfde keten heeft de receptioniste meer succes. Ik neem afscheid van mijn gillende zelf bij het zien van zoveel voetballend testosteron en schuif bij mijn lief aan tafel waar we op z’n Italiaans van al het lekkers smullen.

***

De nacht is nog jong en zo voelen wij ons ook wanneer we tussen de massa in de Ethias Arena een plekje proberen te bemachtigen op het middenplein. Alias de dansvloer. Blijkbaar dacht iedereen daar zo over en met matig succes zetten we enkele stappen terug om de menigte te overzien. Blijkbaar was ik niet de enige die jong was in de 90’s.

Een open plekje in de tribunes trekt mijn aandacht en ik troon mijn lief mee naar een balkon. Uitzicht op een massa volk maar ook op 2 Fabiola, Boyzone en the Vengaboys. Ik begin toch nog te gillen zoals een tiener… Tijdens de prima set van DJ Ward betrap ik mijzelf op het idee dat het zo 5 u kan zijn. En ik ben geen young adult meer. Mijn broodnodige slaap wint het van mijn hernieuwde danspasjes in gabberstijl en rond 2u zien we dankzij een taxi ons hotelbed.

***

Ik ben een grote fan van ontbijten. En al helemaal wanneer je zelf je pannenkoek mag bakken. Nu weet ik waarom het hotel de naam different hotel heeft uitgekozen. (HTTP://www.differenthotels.com)

Bij het uitchecken peilt de receptioniste nog even naar ons nachtelijk avontuur. Waar ik me meer dan mijn lief op mijn gemak voelde en hem mijn dansmoves uit de 90’s had laten zien.

Als twee volwassenen schepen we zijn auto in op weg naar het park voor een korte ochtendwandeling. En weet je wie hetzelfde idee had? Nee niet Patje Krimson van 2 Fabiola…. maar Club Brugge… alle 11! Jihaaaaa!!!!!

%d bloggers liken dit: