Een droom van een wekker

Al wekenlang houden mijn slaperige ogen een wedstrijd met die van mijn jongste dochter. We lijken er beiden het minst uitgeslapen uit te willen zien. En ons zo ook te voelen. Ik was aan de winnende hand en dat leek me nu helemaal niet de bedoeling te zijn van onze kort-slaap-wedstrijd. Het kroop ook niet in mijn koude kleren en de uitgeslapen oudste dochter moest vaak het onderspit delven van mijn ochtendhumeur. Daar heb ik nooit last van gehad maar de laatste weken stapelde het slaaptekort zich zo op dat zelfs de term ochtendhumeur niet de volledige lading kon dekken vermits mijn kort lontje tot ‘s avonds bleef ontploffen.

In de kast stonden twee spiksplinternieuwe wekkers te blinken. In de vorm van een schaap. En oogjes die open en dicht gaan en waar je kind dat nog geen klok kan lezen een soort kopieergedrag mee moet vertonen. Heeft het schaap de oogjes toe, dan moet je kindje ook nog slapen. Zijn de oogjes open, dan mag je kindje opstaan en is hij of zij welkom in mama’s bed. Gekleurde lichtjes maakten het schaapverhaal nog dromeriger want in het donker zie je die oogjes van het schaap natuurlijk niet.

Het werd een gevecht! Tussen mij en de schapen… ze sloten hun oogjes wanneer ik dat zo instelde maar die gingen na tien minuten alweer open onder luid geblaat. En enkele lichtshows erbij! Het was geen match… ik & de schapen…. de schapen wonnen uiteindelijk en belandden alweer in de kast.

Ondertussen won ik nog wel steeds die andere wedstrijd: die van de slaperige ogen. Er kwamen wallen onder mijn ogen en donkere kringen en mijn concealer om dit te camoufleren werd samen met een Dafalgan tegen de hoofdpijn een vaste ontbijtwaarde. En we bleven kribbig tegen elkaar: de jongste en ik.

Totdat manlief met de oplossing kwam. Koop haar een wekker en stel een alarm in. Soms is er inderdaad een portie mannelijke logica voor nodig om een moeilijk ogend probleem eenvoudig op te lossen. Dus trokken we gisteren naar de Ikea te Breda. Samen met nog tientallen andere kopers genoten we van een heerlijk goedkoop ontbijt en wurmden we ons daarvoor door de glazen draaideur die meermaals stopte wegens overbevolking. Maar wij konden dat er nog wel bij nemen op de laatste dag van de slaperige-ogen-wedstrijd.

Vanochtend om 7u gierde er een luid gerinkel vanuit de jongste haar slaapkamer. Alle troepen verzamelden zich rond haar bed om de alarmbom te ontmantelen. De slaperige kleuter stak haar hoofd boven de lakens en zei lachend: “Moet ik al opstaan? Is de wekker afgegaan? Sorry, ik heb dat niet gehoord want was aan het dromen dat er twee kleine konijntjes achter me aan huppelden en ik op de rug van een unicorn zat…”

Een eenvoudige welker van Ikea… voor nog geen 10€… wat zag ik in godsnaam in een schaap met bewegende ogen terwijl er nu lieve konijntjes en een unicorn door haar slaapkamer huppelen?

%d bloggers liken dit: