Hitch your marketing

Mijn lief en ik spelen vaak Rummicub. ‘s Avonds wanneer de kids in bed liggen vermaken de gekleurde cijfers op de witte stenen ons soms urenlang. Stiekem speel ik ook af en toe alleen, om mijn tactiek bij te schaven.

Oorspronkelijk was Rummicub een kaartspel dat gespeeld werd met twee sets kaarten, beter gekend onder de benaming “Jokeren”. Maar omdat dit spel wel heel veel ruimte op de keukentafel in beslag nam, werd in de jaren ‘30 van de vorige eeuw een versie met kleine steentjes bedacht.

Spontaan zing ik in mijn hoofd het liedje “Liefde is een kaartspel” van Lisa Del Bo waarmee ze ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 1996. Ik speel met veel liefde en plezier Rummicub met mijn lief maar de competitie is ook vaak in het spel, dus vergeet “the love” en “let the games begin….”

Nooit gedacht bij onze allereerste ontmoeting dat we enkele maanden later onze avonden zouden vullen met het spelen van Rummicub. De speldoos ging zelfs mee het strand op afgelopen zomer en vergezelde ons tijdens de picknick bij de maansverduistering. Al raad ik niemand dit aan want de zandkorrels kruimelen nog steeds tussen mijn vingers wanneer ik naar een steen graai in het zakje.

Bij onze allereerste ontmoeting verliep de avond een beetje volgens het boekje: we maakten oogcontact, hij bood me een drankje aan, we praatten wat, we wisselden telefoonnummers uit en hij belde me nadien om opnieuw af te spreken.

Wist je dat een klant vinden voor je product of dienst helemaal gelijk loopt met dit verleidingsverhaal? Nee? Ik ook niet hoor… maar ik mocht het ontdekken op de OM Conference (www.omconference.be) eergisteren. En welke mooiere locatie kan je je inbeelden dan de Elisabethzaal naast de Antwerpse Zoo? Op zich niet zo spectaculair zou je denken, ware het niet dat het gebouw slechts een glazen wand verwijderd is van de naburige vlindertuin. Love was in the air!

Dus hoe zit dat nu met het verleidingsverhaal en de marketing love story?

Mijn lief & ik VERSUS de marketing-wereld:

1. Oogcontact maken heet in de marketing-wereld, visueel adverteren.

2. Het drankje dat ik kreeg van mijn lief? Dat is dan een speciale aanbieding voor jouw potentiële klant.

3. Het praatje dat mijn lief en ik maakten over onze hobby’s en onze kinderen en vooral dat we er beiden geen meer gingen bijmaken…, komt overeen met het brengen van de juiste en waardevolle content voor jouw doelgroep.

4. Het uitwisselen van gegevens tussen toekomstige lovers loopt gelijk met het verzamelen van datacollectie van je consumenten.

5. En wanneer mijn lief opnieuw met me wou afspreken voor een koffie was dit eigenlijk een truc die ook in de after sales gebruikt wordt om personen te verleiden terug te keren voor jouw product of dienst.

Michel De Baer, CEO van OM Collective kondigde het programma van OM Conference ‘18 aan onder begeleiding van enkele fragmenten uit de film Hitch waarbij de acteur Will Smith zich ontpopt als een echt relatiemanager.

Bij thuiskomst speelde mijn lief en ik een spelletje Rummicub, zette ik uiteindelijk mijn jokers in en werd de keukentafel opnieuw ontruimd waarbij ik de mij aangeleerde verleidingstrucs op tafel gooide.

%d bloggers liken dit: