Mijn eigen pad

Toen ik een tijdje geleden gedwongen werd om na te denken over mijn professioneel leven vond ik dat bijna een onmenselijk moeilijke opdracht. Nachtenlang lag ik wakker over welke weg ik zou inslaan. Ook overdag verlamden meerdere piekermomenten me doordat de zoektocht naar het juiste pad net zooo moeilijk lijkt wanneer je er de label “zoektocht” aan geeft.

“Erin blijven geloven en je komt er wel” hoorde ik vaak als goede raad. Ik kon me die mantra niet altijd eigen maken, maar ze bleef wel ergens hangen.

Onbewust las ik boeken, volgde ik workshops en kreeg ik onsamenhangende ideeën over wat ik in mijn verdere leven wou. Maar dat was ineens zoveel dat ik dat niet kon waarmaken in de 24/7-structuur van onze Westerse maatschappij. Je zal nu waarschijnlijk denken dat er overal op Aarde maar 24u in een dag zijn, maar het lijkt soms of ze in Japan meer tijd hebben.

Kortom, ik zag door het bos de bomen niet meer. Mijn onbewuste zoektocht werd net wel door Japan geïnspireerd. Ik ben fan van het Deense “hygge” (gezellig & knus) maar met een warhoofd kan ik daar niet van genieten. Het Japanse “ikigai” (bestaansreden) deed me heel hard nadenken en door “shinrin yoku” (bosbaden) zag ik opnieuw de bomen in het bos. Letterlijk.

Daar zit het behalen van mijn licentie als Mind-Walk trainer ongetwijfeld voor iets tussen. De bezielster achter dit concept, Jacqueline Smeets (www.mind-walk.nl) is zo’n gepassioneerde jonge vrouw die maar al te graag haar kennis op de trainers wilt overdragen. En dan prijs ik mij gelukkig dat ik daar bij mag zijn en dat ik in onze 24/7-maatschappij een “wij”-gevoel krijg.

Die verbondenheid door samenwerking vond ik ook bij Johan van Joh (www.jo-h.com). Via zijn sweaters en T-shirts met unieke en/of gepersonaliseerde opdruk geeft hij jonge ondernemers de kans om hun product in de kledingrekken te krijgen zonder een al te grote investeringskost. In een boeiend gesprek bij een heerlijk geurende kop koffie in de koffiebar van mijn immer-lachende vriendin Sofie (Madison te Kapellen) deelde Johan heel veel tips en trics over ondernemen. Net zoals Jacqueline. Net zoals Sofie.

En dát maakt mijn piekermomenten minder zwart en meer roze, want ik weet dat er ook ergens voor mij een pad ligt. Waarop ik mijn “ikigai” ga vinden. En ik deugd zal hebben bij de “shinrin yoku”. En de portie “hygge” krijg je er dan gratis bij…

En hoe bovenstaande puzzelstukjes één geheel voor mij vormen, dat leg ik je graag een andere keer uit. Ik ruil mijn “hygge” outfit nu om voor een “Joh” sweater en duik het bos in om Jacqueline haar derde training onder de knie te krijgen. Nadien loop ik even langs bij Madison en is mijn cirkel weer rond…

%d bloggers liken dit: