The Sacred Seven body repair oil van RainPharma

Nu ik de weg ingeslagen ben om de vegetarische en veganistische keuken te ontdekken en uiteraard uitgebreid te proeven, word ik ook geconfronteerd met het fenomeen “bio”. Door bio te eten vermijd je de inname van pesticiden waarmee groenten en fruit worden behandeld.

De Amerikaanse Environmental Working Group analyseert jaarlijks welke groenten en fruitsoorten het meeste pesticiden bevatten en werken met twee lijsten: de clean fifteen en de dirty dozen.

De clean fifteen bevat 15 soorten groenten en fruit die minder dan twee soorten pesticiden bevatten, dus zijn ze oké voor consumptie wanneer ze conventioneel gekweekt zijn. Avocado, ui, aubergine en bloemkool zijn enkele van deze vijftien soorten die nog betrouwbaar voor consumptie zijn.

De dirty dozen eet je best bio: ze bevatten gemiddeld 15 soorten pesticiden! Komkommer, aardbeien, kersen, spinazie koop je beter bio om deze grote inname aan pesticiden te vermijden.

En heb je al eens gehoord van de sacred seven? Dit is de benaming van de body repair olie die Rainpharma (www.rainpharma.com) aan zijn gamma heeft toegevoegd en deze maand aan een spotprijs (8,50€ i.p.v. 49€) samen met het magazine Goed gevoel verkrijgbaar is in de dagbladhandel. Rainpharma is van Belgische bodem en staat voor eerlijke, no-nonsense producten voor een stralende huid.

De sacred seven body repair oil is het paradepaardje uit hun gamma en werd vorig jaar door Knack/Le Vif Weekend uitgeroepen tot beste lichaamsproduct.

Tijd dus om deze droge olie met heerlijke geur eens onder de loep te nemen. De olie bevat een unieke mix van zeven kostbare plantaardige ingrediënten:

Jojoba.

Argan.

Zwarte komijn.

Bernagie.

Calendula.

Arnica.

Duindoorn.

De jojobaplant wordt gekweekt in Mexico, Californië en Arizona. Vanwege de vloeibare was die eruit gewonnen wordt verandert de jojobo die uit de zaden gewonnen wordt bij kamertemperatuur in jojoba-olie. Jojoba-olie is een natuurlijk antioxidant en beschermt je lichaamscellen tegen vrije radicalen en zorgt ervoor dat je huid langer jong en gezond blijft. De olie reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is een prima hydraterend bestanddeel in de huidverzorging.

Arganolie is een zeldzame olie die gewonnen wordt uit de arganbomen die in het zuiden van Marokko groeien en wordt ook wel het “Marokkaanse goud” genoemd omdat het door zijn antioxidanten en vitamine E je huid soepel houdt en het beter vocht vasthoudt.

Zwarte komijn of nootmuskaatbloem is van origine een Aziatische plant. Van de zaden wordt een olie gemaakt die goed werkt bij een aantal huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem en heeft een herstellende werking.

Bernagie of komkommerkruid is oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De olie, die verkregen wordt door koude persing uit de plant, dringt snel en diep door in de huid en herstelt de vochtgraad van de huidcellen waardoor het een sterke antirimpel werking heeft.

Calendula of goudsbloem komt van nature voor in het Middellandse Zeegebied tot Iran. Het heeft een geneeskrachtige werking voor de huid: ze ontsmet en verzacht de huid en bevordert de genezing van wonden. Ze kan wonderen doen voor een extreem droge huid.

Arnica zit in de vorm van een zalf steeds in mijn EHBO- kit en ik smeer deze gretig op de blauwe plekken van mijn meisjes. De plant is terug te vinden in Noord-Amerika, Europa en Azië. De olie hieruit gewonnen activeert het metabolisme van de huid. De arnica extracten oefenen een stimulerende bloedvat verwijderende en ontstekingsremmende invloed uit op de huid.

Tot slot bevatten de duindoornvruchten veel olie en zijn ze een uitstekend middel om de huid te behoeden tegen uitdroging. Duindoorn groeit in onze contreien, Centraal-Azië en in de Alpen.

Door de verscheidenheid aan herkomst van deze zeven ingrediënten wil ik je waarschuwen dat je het gevoel kan krijgen een reis rond de wereld te maken. Maar na een deugddoende vakantie op een mooie plek in één van onze zeven werelddelen kan je tijdens het smeren met deze droge lichaamsolie vol weemoed opnieuw wegdromen naar je zonnige vakantieplek. Nog één extra troef van dit superproduct: het is ook een uitstekende verzorging voor je huid na al die zonnestralen en vormt een zachte overgang naar de herfst. En in de winter zou ik ook nog blijven smeren zodat je huid goed gehydrateerd klaar is voor een volgende zonovergoten zomer in 2019.

%d bloggers liken dit: