Watermeloen detox

Toen ik de aankondiging las die Goedele Leyssen postte op Facebook en via Instagram proefde ik de zoete frisse smaak van dit bij uitstek te noemen zomerfruit al. Toen had ik geen idee van de inhoud van het programma maar het leek me onmogelijk dat we een week lang enkel watermeloen zouden eten. Al zoo ik me bij dit warme tropische weer nog wel bij die gedachte kunnen neerleggen.

De eerdere detox die ik half mei van dit jaar volgde hielp me eraan herinneren dat een detox heel helend kan zijn voor body en mind. En laat dat nou nog steeds iets zijn waar ik vaak mee worstel. Dus in het kader van mijn herstelproces van een burn-out en mede ook uit nieuwsgierigheid schreef ik me in voor deze driedaagse detox.

Als locatie voor deze kick-off werd opnieuw het mooie Koningsteen te Kapelle-op-den-bos gekozen. Mijn laatste bezoek aan dit centrum voor persoonlijke ontwikkeling en teambuildings was eerder regenachtig dus herinnerde ik mij de schoonheid van dit verborgen pareltje achter Mechelen niet zoals ik het nu mocht ervaren. Prachtige oude bomen sieren de grote tuin waar we met deze heerlijke temperaturen al onze yoga-, meditatie- en afemhalingssessies hielden. Ook het gong-bad ter afsluiting van elke dag kreeg voor mij een extra dimensie door de geluidstrillingen van de gong die via de aarde mijn lichaam bereikten.

Opnieuw ontmoette ik er Goedele (Leyssen) (www.goedeleleyssen.com) en haar partner Dokter Mahdi Brown. Net zoals tijdens de vorige detoxkuur kreeg ik samen met de andere dames van onze “detox sisters”-club tonnen informatie over de werking van ons lichaam, het effect van het detoxen op body & mind, het belang van positieve gedachten, enzovoort…

Ook alle yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen kregen we mee naar huis om als een vaste waarde te integreren in ons dagelijks leven.

Maar hoe zat dat nu met het eten van die watermeloen? Ik krijg uit mijn omgeving de vraag of ik dan énkel watermeloen at? Ja, lieve lezers, althans toch gedurende 2 dagen of 48 uur. Daarna is het detoxen in gang gezet en mag je plantaardig eten gedurende de kuur en gezond gedurende de rest van je leven. Al zal ik natuurlijk ooit nog wel eens een frietje eten.

Gedurende twee dagen aten we watermeloen en dronken we water of een limonade op basis van citroen, honing en cayennepeper om het detoxen extra kracht bij te zetten. Dit was zeker geen opgave. Was het de groene omgeving of de stimulerend groep die dit deed slagen? Waarschijnlijk een combinatie van beide. Al moet ik zeggen dat je de kracht van een groep op zo’n momenten niet mag onderschatten. We volgen elkaar gedurende dit proces nog via whatsapp en ik geniet van de talrijke mooie gevulde gezonde bordjes van mijn detox sisters. De herwonnen energie en het opgewekte bewustzijn krijg je er gratis bij. En zelfs na twee dagen enkel en alleen watermeloen gegeten te hebben, grijp ik er nu nog steeds naar, al is het wel als tussendoortje 😀

%d bloggers liken dit: