SOFIE met een “f”

Ik had er ooit al eens van gehoord maar het zat ergens ver in mijn achterhoofd verstopt: miso soup of soep….

Tijdens mijn vorig detox avontuur werd het door onze begeleidster en yogi-docente Goedele Leyssen aangehaald als één van de mogelijkheden om gezond te ontbijten tijdens de detoxkuur.

Ik kocht de basisingrediënten ervoor aan, namelijk de miso pasta, maar vond het een raar idee om een zoutsmakend ontbijt te nemen en ik zocht mijn heil in de kokosyoghurt.

Deze week start een nieuwe detoxkuur: de watermeloen-detox (www.goedeleleyssen.com). Gisteren ben ik alvast gestart met mijn lichaam hierop voor te bereiden. En ik trof de miso pasta opnieuw aan in mijn keukenkast.

Miso is een basisingrediënten uit de Japanse keuken, in het bijzonder geapprecieerd om zijn zoute smaak,

lees ik op de verpakking. Het wordt gemaakt van sojabonen, rijst en zeezout. Het zit boordevol mineralen, aminozuren en spoorelementen. De Japanners beginnen hun dag vaak met een kom miso soup. En ik plan dit vaker als ontbijt op het menu te zetten want eerlijk gezegd is het best lekker, en belangrijker nog, het geeft een voldaan gevoel als je er zelf nog enkele groenten bij kookt.

Miso heeft ook een goede impact op je darmflora en een goede gezondheid start nu eenmaal bij gezonde darmen.

Inspiratie gevonden bij anderen:

Goedele Leyssen: warmt een bodempje water op in een pan en voegt er kruidenzout aan toe. Ze voegt prei en champignons toe en laat alles sudderen totdat het gaar is. Ze mengt de misopasta met kokend water en voegt dit toe, samen met een overschotje rijst. (Bron: “Boost”)

Steffe Vertriest: gebruikt paprika, wortel, selder en champignons als groentenweelde in de misosoep en voegt er nog lente-ui en koriander aan toe voor de verfijnde smaak. (Bron: “méér gezonde goesting”)

Martine Prenen: kookt een maïskolf, shii-takes, ui, wortel, Chinese kool en selderstengel. Ze lost de misopasta op in een beetje kookvocht en versiert haar soep met lente-ui. (Bron: “Forever young”)

Laat het je smaken, O shokuji o o tanoshimi kudasai!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: