Een weekje Zeeland

Had ik grote verwachtingen van deze vakantie? Misschien voor één keer eens niet… ik zou het me laten overkomen, zodat mijn Great expectations niet teleurgesteld zouden worden. Maar ik keek er wel naar uit hoor, om een aantal dagen te spenderen met mijn lief, onze kinderen en zijn mama.

Een gerenoveerd dijkhuisje te Groede werd een vijftal dagen onze uitvalsbasis voor een leuke en veel te korte vakantie. Ik boekte het oorspronkelijk voor de eerste week van augustus. Vermits mijn lief dan een vast verblijf heeft in een Belgische kuststad vroeg ik de eigenaar van het vakantiehuisje om het te mogen omboeken naar juli. Dat was geen probleem en bij het openen van de voordeur voelde ik meteen de rust over mij komen. Het was zeer smaakvol ingericht en voorzien van al het nodige comfort. Vooral de ruime zwartmatte keuken en grote stoere badkamer waren een grote troef voor de vakantiewoning. (HTTP://www.hellozeeland.com/vakantiehuis-boeken/)

Het strandplezier wisselden we af met een fietstocht en een speeltuin. Zelfs een interactieve voorstelling van een poppentheater (Ferini en de valse noot) ontbrak niet op ons programma en de kids genoten met volle teugen. De oudste werd politieagent en de middelste was een uur lang “de mevrouw van her journaal”. Met een kortgeknipte pruik op kroop ze achter een televisiescherm waar de spots haar oogjes verblindden en wij als ouders geamuseerd keken naar zoveel theater.

Ik vierde er ook mijn verjaardag en werd ‘s morgens aan mijn bed verwelkomd door mijn twee schattige zangeresjes die in koor een zelfgemaakt verjaardagslied zongen. Mijn ontbijt werd afgesloten met geen kers maar een felrode framboos op een stukje chocoladetaart.

We supporterden samen voor de Belgen die mooi derde werden op het WK. Ook al vonden de kleine meisjes vooral de bijhorende chips lekker en gaven vooral de jongens commentaar bij de commentaar van Frank Raes. Tussen het krokant kraken van de chips door had de jongste toch naar de voetbaltechnieken gekeken want ze toverde enkele dagen later een goeie rechtse uit haar benen op het strand tijdens een partijtje voetbal vlakbij de hoge golven.

Weet je wat voor mij persoonlijk het grootste verschil maakte met het haastig tempo waarin we thuis leven? Mijn tijdsbesef viel weg. Mijn horloge hing enkel als versiering rond mijn linkerpols want ze tikte geen seconde meer vooruit. Een leeg batterijtje had haar tot stilstand gebracht. En zo viel ook de tijdsdruk weg. Ontbijten om 8u? 9.03u is ook fijn… lunchen om 12u? Om 13.37u smaakt het veel beter… het was zo aangenaam om die klassieke regeltjes eens overboord te gooien. En geloof me, de kids gaven echt wel aan wanneer ze honger hadden.

Dus dit is mijn tip voor jullie, lieve lezers, zet gewoon letterlijk de tijd eens stil. Je zal merken hoeveel rust dat brengt en hoe aangenaam en ontspannen je vakantie erdoor wordt. En eens te meer besef je hoe afhankelijk we zijn geworden van die vier digitale cijfers op het beeldscherm van je smartphone of de tikkende klok rond je pols. Ik twijfel of ik mijn defect uurwerk binnen twee weken op vakantie mee ga nemen. Misschien is het moment wel aangebroken om hem te vervangen door een mooie armband…?

%d bloggers liken dit: