Marion maakt

Toen mijn lief twee weken geleden bodylotion van het ecologische en plantaardige verzorgingsmerk Likami in zijn haar smeerde bij gebrek aan haargel tijdens ons hotelbezoek en hij een week later nog steeds trots was op zijn zijdezachte haar, kreeg ik veel interesse in de producten van Likami. Wat opzoekwerk op internet en enkele muisklikken op Facebook later kwam ik terecht op twee interessante pagina’s: “Studio Sézanne” en “Marion maakt”. Deze alliteraties deden me in een eerste hersenkronkel denken aan geschikte titels voor de stripverhalen van Suske en Wiske. In mijn verder vertakt denken legde ik volgende linken: zijdezacht haar van mijn lief… plantaardige producten… Marion maakt natuurlijke verzorgingsproducten… Studio Sézanne is the place to be om een workshop van Marion te volgen! Ja, zo klaar als een klontje leek mijn beslissing te groeien en ik schreef me in. Jammer genoeg was de workshop volzet. Tot ik enkele dagen later van Kim van Studio Sézanne een onverwacht berichtje kreeg dat ik me alsnog kon vervoegen. Dat dit me een rit naar Eeklo zou kosten had ik pas na mijn bevestiging door.

Bij gebrek aan goede research bedacht ik op weg naar de bestemming te Eeklo een passend gezicht bij Marion: een flapuit met Nederlands accent en roodkleurige krullen. Ik moest lachen om mijn stereotype toen ik de echte Marion ontmoette: een frisse jonge verschijning met een mooie blos op de wangen en lichtbruin gezond gevoed stijl haar.

Gastvrouw Kim opende de voordeur van haar studio (www.studiosezanne.be) en bood me meteen bij ontvangst een drankje aan. Nadat we met een tiental deelneemster compleet waren, stelde begeleidster Marion (www.marionmaakt.be) zichzelf even voor. Als orthopedagoge volgde ze een opleiding tot herborist. Haar interesse om zelf verzorgingsproducten te fabriceren groeide uit haar allergische reacties op tal van producten en haar bijdrage om de ecologische voetafdruk te verminderen.

Op een namiddag leerden we er zelf een shampoo en conditioner maken en kregen we nog tal van tips om onze lokken op een natuurlijke wijze te verzorgen.

Door het verdoezelen van mijn grijze haren de voorbije twintig jaar zit ik momenteel opgescheept met een enorm droge haardos. In Suske en Wiske zou ik door de alliteratie in mijn naam (Sofie Schippers) nog kunnen figureren als de treurig theesippende trage tante, maar in Jommeke zou ik mits wat knipwerk ook de hoofdrolspeler kunnen vervangen met mijn strokapsel.

Enige verdieping in de aromatherapie leerde me amandelolie te vermengen met ylang ylang etherische olie en dit een nacht te laten inwerken. Alle trucks zijn goed om de schaar te kunnen vermijden.

Trots ging ik na de workshop naar huis met mijn zelfgemaakte producten waaraan ik opnieuw ylang ylang toevoegde en houd ik de agenda van Marion (www.marionmaakt.be) in het oog om in het najaar een vervolg te breiden aan dit zelfmaakidee en tegen Kerst mijn geliefden te verrassen met mijn DIY cadeautjes. Wie weet verschijn ik aan de kerstdis met gezonde gevoede lokken te danken aan “Marion maakt” en de super shampoo.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: