About last night…

About last night…

Als je zo’n zin leest volgt er meestal een verhaal waarin je je niet meer haarfijn herinnert wat er die avond voordien gebeurd is. Je belandde misschien onverwacht in bed met de barman of DJ van een onstuimig feestje of erger nog… je opent je ogen en wordt wakker in een bed dat niet het jouwe blijkt te zijn…

Ik werd net wakker in mijn eigen bed met niemand naast me maar heb ook een “about last night” gevoel. Of beter gezegd “about last day”.

Gisteren was ik te gast op de Feeling Forward Inspiration Day te Mechelen. In de voormalige brouwerij Lamot werd een congrescentrum opgericht langs het water in het historisch centrum van Mechelen. Ik kreeg bij het betreden van de zaal een flashback naar mijn studententijd met de klapstoeltjes en inschuifbare tafeltjes.

De volgende dagen zal ik jullie uitgebreid plezieren met de inhoud van de inspirerende sprekers. Wat ik vandaag al kwijt wil is de tweede flashback tijdens de eerste koffiepauze.

Imagine this: een grote congreszaal, een honderdtal dames, net twee boeiende sprekers achter de rug, een afdaling van de betonnen trap op sleehakken, een ontvangstruimte met statafels en geurende koffie en thee. Alles leek dus in scène gezet voor volgend stukje film. Op een paar minuten tijd wanneer mijn eerste sleehak richting de drankjes liep en de tweede sleehak met een vloeiende beweging volgde ontmoette ik de andere hoofdrolspeelsters in ons fragment dat net geplukt kon zijn uit de nieuwe “Ocean’s 8”-film. Met het storyboard nog vers in mijn hoofd waarin de actrices elkaar ontmoeten om een exclusief Europees kroonjuweel te “kraken” op het Met Gala, voel ik dezelfde adrenaline door mijn lichaam stromen wanneer ik een eerste toevallige ontmoeting ervaar met Dame nummer 1 (Greet). Dame nummer 2 (Sarah) verschijnt uit de linkerhoek in beeld en Dame nummer 3 (Veerle) duikt rechts op. Met z’n vieren lopen we in eenzelfde cadans op Dame nummer 5 (Goedele) af en volgt er ontzetting op ieders gezicht dat we hier met vijf uit ons Detox-clubje aanwezig zijn op deze inspirerende dag zonder dit vooraf met elkaar gecommuniceerd te hebben. We hadden blijkbaar met vijf hetzelfde idee om voor één dag onze agenda te detoxen van werk en plaats te maken voor nieuwe input.

Wat volgde was een aangename reünie. Wat het publiek zag was ongetwijfeld een scène met vijf stralende gedetoxte dames die genoten van een glaasje water of kopje thee. Voor ons geen koffie meer want dan verliezen we opnieuw de glow op ons gezicht en the good Feeling.

%d bloggers liken dit: