Kort nachtje

Nadat we gisteravond in de tuin naar een windvrij plekje verhuisden, kon de avond echt starten. De meisjes lagen reeds vredig in hun bedje en manlief las een boek. Op mijn programma stond nog een workout van 15 minuten die startte met 5 minuten opwarming. Vermits het een workout werd voor stevige benen waagde ik me op de trampoline. Ik startte de stopwatch-functie op mijn Fitbit-horloge en sprong vrolijk een aantal meters de lucht in. Na 40 seconden keek ik voor het eerst op mijn stopwatch. Dit was zwaar… waar haalden de meisjes steeds de energie vandaan om te blijven springen? Hoewel ik hen er ook vaak op hun buik op zie liggen op zoek naar de wondere wereld van de onkruidplanten onder de trampoline. Onze trampoline werd namelijk ingebouwd in een put in de tuin en eronder is het werkelijk prachtig.

Ik wisselde mijn bewegingen af en haalde de 5 minuten opwarming al zwaar hijgend. Het feit dat manlief af en toe vanachter zijn boek opkeek deed me doorzetten. Daarna volgden nog zeven beenoefeningen waarvan de ene al wat gemakkelijker ging dan de andere. Na mijn fles van 1,5liter water uit de bergen verder leeg gedronken te hebben was ik écht klaar voor de avond. Onze vaste gewoonte de dag af te sluiten met een verse thee ging gisteravond gepaard met een spelletje Rummicub. Het werd 1-1. Ik kon er mee leven. Manlief blijkbaar ook.

Toen we de rust in ons bed opzochten waren we beiden zeer moe. En toch vielen we pas anderhalf uur later in slaap. De cijfercombinaties, nieuwe jokers en verschillende kleuren hadden ons tijdens ons spel volledig opgeëist waardoor we niet echt een gesprek hadden gevoerd. Al fluisterend vond ons gesprek gisteravond nog plaats tussen 23u en 00.30u. Vredig vielen we toen ook in slaap.

Één van de meisjes verscheen om 6.15u aan ons bed en viel terug in mijn armen in slaap. Het andere meisje verscheen een uurtje later. En maar goed ook want de wekker was niet afgegaan.

De ochtendroutine bracht meteen de nodige vaart in de dag en mijmerend keek ik uit naar mijn middagdutje. Mijn afspraak van 9u is echter verplaatst naar 13u en daarmee verdwijnt meteen het dutje naar een andere nog nader te bepalen dag.

Terwijl ik wacht totdat de afspraak wel kan doorgaan lees ik in een tijdschrift over de vakantie die er weldra aankomt. En over het heerlijke gevoel van vertragen tijdens de vakantie. Daarmee was ik gisteravond al gestart, alleen hoop ik dat bij vakantie ook uitslapen hoort. Dus mijn missie voor de komende weken: hoe vind ik een oplossing om de meisjes tijdens de vakantie langer te laten slapen zodat ik kan vertragen? Alle tips zijn welkom! En als ik er vind, deel ik ze ook onmiddellijk met jullie…

%d bloggers liken dit: