Hotel Jerom

“Waar wil jij liggen?” vraagt manlief…

“Zoals thuis” antwoord ik…

“Ha, dat is dus in het midden” grapt hij…

We komen net onze kamer binnen in Hotel Jerom (www.hoteljerom.com) en de in het licht badende ruime kamer ziet er uitnodigend uit. Meteen krijgt onze bagage een plekje in de daarvoor voorziene opbergruimte en zoals altijd check ik ook meteen de sanitaire faciliteiten.

De badkamer oogt mooi en mijn vermoeide voeten vragen na een fikse wandeling over de Kalmthoutse heide om een deugddoende verfrissing. De inloopdouche en strakke vormgeving van de badkamer geven meteen de nodige rust om de helft van mijn spierpijnen al te vergeten. Want vergis je niet, de heide aan de overkant van het hotel vormt een speelterrein waarin je je een ganse dag kan bezig houden.

In zelfde badkamer tref ik de eco-luxe zeep van Likami aan. Deze superfood voor je huid en haar past nog wat in mijn detoxavontuur van de voorbije dagen en de plantaardige ingrediënten kunnen me onmiddellijk bekoren. Terwijl de krachtige straal van de handdouche mijn benen verlicht na de kilometerslange wandeling, geurt de naar aloe vera ruikende zeep in mijn neus en even later ook manlief wanneer hij zelfde badkamer betreedt. Vol lof over de douche volgt hij mijn voorbeeld en constateert hij even later zijn haargel vergeten te zijn. Een toefje van de bodylotion van Likami aan de wastafel legt zijn haar in de plooi en ik kijk hem de ganse avond zeemzoeterig aan omwille van de fantastische geur die hij verspreidt. Ik vermoed dat dit een afrodisiacum is…

Ons dinner vindt plaats bij Huize Alberic in dezelfde Kalmthoutse omgeving, waarover later meer.

Weergekeerd op onze kamer in Hotel Jerom genieten we nog van een heerlijk theetje en zakken we samen weg in het ruime bed. Het voorstel dat ik in het midden zou slapen klinkt nog niet eens zo gek.

De kamerligging aan de straatzijde heeft geen geluidshinder gegeven en de verduisterende gordijnen hebben me een heerlijke nachtrust bezorgt.

Goed geluimd maken we kennis met de gastvrije eigenaars van dit hotel, Jorg Paenen en Kato Cleiren. Na een aangename kennismaking weet ik ook meteen dat Kato mijn achternichtje is. Bij deze wil ik mijn grote familie uitnodigen om hier eens te komen logeren en in de watten gelegd te worden.

Dat laatste doen ze ook perfect met hun uitgebreid vers ontbijt. Om hiervan te proeven hoef je zelfs geen kamer te boeken maar kan je gewoon dagelijks reserveren. Lijkt me nog leuk om met mijn meisjes te doen, vlak voor de korte “hagedis”-wandeling van 2,7 kilometer over de heide.

Zo kort bij huis even helemaal weg zijn en een vakantiegevoel krijgen, daar is hotel Jerom zeker in geslaagd! Kortom, een aanrader voor iedereen die een streepje groen weet te appreciëren vermengd met de rust van de omgeving en de sereen gestylde kamers.

  1. Ik volg de oprichting / bouw / ideeën achter hotel Jerom al een tijdje, aangezien ik Kato ‘ken’ uit een babbelgroepje op facebook. Nu mijn echtgenoot nog overtuigen om zo dicht bij huis eens op hotel te gaan :-))

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: