Dag drie van de detoxweek

Ik moest even nadenken hoe lang ik ook alweer bezig ben met mijn detoxkuur. Ze lijkt nog maar net gestart. Enerzijds wil dat zeggen dat ik het dus nog niet beu ben en nog niet aan het aftellen ben. Anderzijds wil het zeggen dat ik nog maar twee dagen achter de rug heb en dat het zwaarste gedeelte van de uitdaging misschien nog moet komen.

Ik sprak eerder over de kick-off vorige week zondag waar we met 12 dames aandachtig luisterden naar de tips and tricks van gastvrouw Goedele Leyssen en haar partner dokter Madhi Brown. Deze mede-avonturiers hebben het mij de afgelopen week veel aangenamer gemaakt. We hebben een whatsapp groepje en een besloten Facebook groep waarin we onze ervaringen delen. Detoxen blijkt ook beter te werken in groep. Wanneer ik de receptjes en gerechtjes zie van mijn lotgenoten krijg ik spontaan zin om het klaar te maken en uit te testen.

Omdat ik zelf ook mijn bijdrage wil leveren op iets wat aardig op een detox-receptenboek begint te lijken, ben ik op zoek gegaan naar gezonde recepten zonder dierlijke ingrediënten want die laten we er deze week even uit. De gerechten worden deze week gekleurd door heel veel groenten. Want die bestaan echt wel in alle kleuren van de regenboog. En kleur werkt sowieso! Daar hoef je geen marketing voor gestudeerd te hebben.

In mijn verborgen boekenverzameling vond ik enkele inspirerende pareltjes. Ik kocht sinds mijn burn-out veel boeken aan. Een beetje lukraak leek het toen. Dinsdag was mijn vaste dag om bij Standaard Boekhandel de vers van de pers gerolde zelfhulpboeken te gaan uitkiezen. Maar omdat ik veel te moe was om ze te lezen, bleef de bladwijzer telkens bij de inhoudsopgave steken.

Gedurende mijn ziekenhuisopname verhuisden enkele van deze gebundelde geheimen voor een beter leven mee naar het ziekenhuis. Achteraf denk ik eerder om de kamer te vullen want ook daar bleven ze ongelezen op de vensterbank rusten.

En nu ik op zoek was naar innoverende recepten voor ons detox clubje paste de puzzel in elkaar. Ik heb de afgelopen twee jaar niet lukraak de allernieuwste schrijfsels gekocht. Nu ik bewuster tracht te zijn van alles wat er in en rondom me gebeurt, zie ik eindelijk de rode draad. Stuk voor stuk wou ik lezen wat me kon helpen me beter te doen voelen. Boeken over gezonde voeding, ademhaling, yoga, mindfulness en natuurlijk niet te vergeten over het eigenlijke probleem: de burn-out. Deze geniepige slang is mijn leven binnen gedrongen zonder dat ik dat zag aankomen. En nog geniepiger koos die slang voor de titels van mijn boeken. Daar heeft de detox me dus de afgelopen dagen bewust van gemaakt. Nu kan ik twee dingen doen. Een serpentarium zoeken en de slang voeden. Of mijzelf ontpoppen als een slangentemmer en ze verdrijven. Ik ga voor het laatste vermits me dat meer uitdaging gaat geven en daar ben ik wel voor te vinden. Vermoedelijk staat er tussen mijn boekenverzameling wel een handboek hoe ik zulks kan doen.

%d bloggers liken dit: