Dag 2 van de detoxweek

Met goede moed ben ik aan het detoxavontuur gestart. Ooit deed ik een sapkuur en kon ik dat na één dag bekopen met barstende hoofdpijn. Ik lag toen langer op mijn bed om te recupereren dan dat de kuur had geduurd. Maar nu zou ik erop toezien dat mijn lichaam voedsel binnen kreeg dat nog gekauwd moest worden zodat mijn maag en darmen een voller gevoel zouden hebben en ook hun werk konden doen. Toch ben ik op een bewuste manier aan deze detoxkuur begonnen. Hoofdpijn kon wel eens om de hoek komen gluren.

Ik ben ook helemaal opgegaan in het bereiden van nieuwe recepten. Een spaghetti op basis van courgette en couscous van bloemkool, gans nieuw voor mijn smaakpapillen, maar overheerlijk en een grote kanshebber om de varianten in tarwe te vervangen.

Mijn dochters en manlief presenteer ik meestal wel een alternatief. De kleintjes smullen van de speltpasta en ik serveer hun groentjes en de kip er als sidedish bij. Manlief volgt verbazingwekkend wel mijn nieuwe eetgewoonten. Zo dronk hij al een smoothie van banaan, groen gekleurd door de spirulina. Gisteren verklapte ik na het dinner dat hij bloemkoolcouscous had gegeten. Hij vond het lekker.

Ons rustig eetmoment werd echter verstoord door mijn oudste dochter die erg lastig werd om het feit dat we buiten aten. Wat me nu net zo gezellig leek. Het leek wel alsof ze mijn detoxverschijnselen had overgenomen. Waar ik blaak van energie, had zij wel een heel kort lontje. Een half uurtje vroeger gaan slapen bracht de oplossing en ze stond weer als een stralend zonnetje op vanochtend.

Manlief verliet gisteravond een aantal keer de woonkamer om het kleinste kamertje te bezoeken. Hij bracht ook verbanden aan tussen de kleur van zijn voedsel (de groene spirulina) en de kleur van zijn … Het leek weer een detoxverschijnsel dat een gezinslid van me over had genomen.

Na het vermoeiende dinner keek ik uit naar mijn welverdiende nachtrust. Het leek alsof ik me nog maar net op mijn beste kant had genesteld in mijn matras toen de jongste me wekte om naar het kleinste kamertje te gaan. Nu ik erop let om zelf extra water te drinken heeft ze die gewoonte blijkbaar van me overgenomen en moest ze een klein plasje achterlaten om 3u ‘s nachts. Haar slaperig lijfje maakte vreemde bewegingen en ik tilde haar achterstevoren op het toilet. Haar maagje lag gans overhoop. Om 4u vannacht herhaalde dat tafereel zich. Om 6u nogmaals.

Waar ik gespaard lijk te blijven van de nadelige gevolgen van de een detox, is mijn gezin aangetast door allerlei kwaaltjes. Ik zie er het positieve wel van in en ben hen dankbaar dat ze mij gewoon laten detoxen terwijl zij de voedingsstoffen naar aloude gewoonte opnemen en zich toch niet zo lekker voelen. Ik zie het als een signaal naar hen dat mama haar nieuwe eetgewoonten nog niet zo slecht zijn. Want werkelijk, ik blaak van energie. Zelfs toen ik om 6.15u opnieuw gewekt werd. Door een gezin kauwen die op ons dak een spelletje voetbal met een walnoot leken te spelen. Lieve vogels, na een paar keer op jullie gevloekt te hebben bedacht ik mij dat kokosyoghurt met vers fruit ook om 7u smaakt hoor. Dus kom maar op met de obstakels, mijn lijf in detoxmodus kan het momenteel nog aan…

%d bloggers liken dit: