Opruimaanval

Dag 1 van de detoxweek.

Waar ik de voorbije drie dagen bezig ben geweest om mijn lichaam alvast voor te bereiden op het missen van suikers, start vandaag het echte werk. Mijn lichaam en geest zuiveren. Gezonde groentenrijke recepten zullen me daar bij helpen. En vooral mijn passie om dit voor het oog mooi in beeld te brengen en in mijn natuurlijk verlichte tuin dat op beeld te krijgen. Blijkbaar werkt deze tijdrovende ervaring voor mij super als afleiding van koekjes en koffie. Alhoewel ik die vast ook mooi en kleurrijk in beeld zou krijgen.

Een andere opdracht die ik al een aantal jaren voor mij uitschuif is het ontspullen van mijn huis. Dus had ik het idee om mijn huis ook meteen vanaf nu een detox te geven. In één van mijn vele zelfredboeken las ik het belang van geleidelijk en traag veranderingen doorvoeren. Dus dacht mijn helder pre-detoxed hoofd dat het volgende misschien zou kunnen werken: ik neem elke week een kamer onder handen. Zeven dagen lang gaat mijn volledige aandacht naar alle voorwerpen in dezelfde ruimte. Voor de andere kamers sluit ik even mijn ogen. Wat ik al jarenlang doe.

Elke dag focus ik mij op een kast of kies tien verdwaalde spullen uit een segment van de kamer. En die krijgen dan ofwel een nieuwe plaats waar ze beter tot hun recht komen ofwel wacht hen een nieuwe uitdaging in een andere kamer. Sommige spullen staan er minder goed voor. Van hen ga ik definitief afscheid nemen. Want de tweede adem van de stofzuiger die al twee jaar stuk is blijkt er toch niet meer te komen.

Ik heb mijn huis ingedeeld in 7 kamers: de keuken, de woonkamer, de slaapkamers, de badkamer boven, de badkamer beneden en de kelder. De garage en de tuin vormen samen één kamer.

De meisjes krijgen in week drie ieder een lege wasmand waarin ze dagelijks tien spullen leggen waar ze niets meer mee doen in hun kamer en die we op een garageverkoop kunnen verkopen of iemand anders blij mee kunnen maken.

De jongste haar kamer begint verdacht veel op een museum met knuffels te lijken. Zij ziet haar pluizige vriendjes als haar kindjes dus daar moet ik een nieuw opbergsysteem voor vinden want afscheid is hier waarschijnlijk nog niet aan de orde.

Wanneer ik de komende detoxweek wordt verleid door een stukje chocolade of een handvol chips zal ik trachten mijn volle aandacht op mijn kast te richten. En nu ik aan de inleidende kick-off denk, blijkbaar was het niet abnormaal dat je last kreeg van opruimwoede. Voila, ik heb het al te pakken.

%d bloggers liken dit: