Body mind spring cleanse: the kick-off

Bijna sprankelend werd op de Facebookpagina van Goedele Leyssen haar “Body Mind Spring Cleanse” aangekondigd. Op de bijgevoegde afbeelding staat een energieke vrouw met haar armen in de lucht onder een waterval in een bosrijke omgeving. Of het een vrouw is ben ik bij nader inzien niet meer helemaal zeker van, maar de 12 gasten gisteren op de kick-off van onze detox week was over-vrouwelijk.

Uit mijn noordelijk Antwerpen zakte ik gisterochtend af naar het zuidelijke Oxdonk bij Kapelle-op-den-Bos. Een even grijs wolkendek overschaduwde deze zuidelijk gelegen locatie in het groen. Toen ik mijn weg zocht naar de tuinzaal waar de detox-liefhebbers elkaar zouden ontmoeten, werd ik overvallen door een vakantiegevoel. De rust die de omgeving uitstraalde was alvast het eerste perfecte ingrediënt voor wat een deugddoende en vooral leerrijke namiddag zou worden.

Één voor één kwamen de 12 dames van onze gloednieuwe Detox Club toe en werden we vergezeld van onze gastvrouw Goedele Leyssen en haar vriend, de Amerikaanse dokter Madhi Brown. De harmonie die tussen dit koppel heerste was zo sterk en nam tijdens het verloop van de dag alle 12 dames mee in een soort symbiose. Ieder van ons zou de komende tien dagen belangrijk worden in ons gezamenlijk doel om onze geest en lichaam te detoxen.

Na een kennismakingsronde bleek de ratrace van het leven op velen van ons niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk beslag te hebben gelegd.

Een aantal aspecten van deze interessante zondag wil ik graag nog even uitlichten.

Dokter Mahdi Brown stelde ons drie vragen. 1. Hoe lang kan ons lichaam zonder eten? Uit zijn ervaring leerde hij ons dat het enorm lang was. Een Afrikaanse priester deed een dry clean en at wekenlang niets om zijn dorp te steunen tegen een politieke beslissing. Goedele voegde er snel aan toe “don’t try this at home”!!! In ruil daarvoor kregen we een overzicht van goede voedingsstoffen voor ons lichaam. Waar vroeger vele moeders er prat op gingen “an apple a day keeps the doctor away” kan deze spreuk nu uitgebreid worden naar: eet iets groen elke dag. Een groene kleur is ook verwant met harmonie in je leven, balans in je energie en een gevoel van tevredenheid. Waarom daarvoor een een dokter een pilletje vragen als dit eenvoudigweg ook kan door dagelijks groene appels, komkommer of avocado in je leven te integreren. 2. Hoe lang kan je zonder water? Blijkbaar ook redelijk lang. Toch is water broodnodig om te kunnen detoxen en een gedehydreerd lichaam verliest geen kilo’s. Ook helpt een glaasje water om je focus terug te vinden. Door het toevoegen van een citroen of pompelmoes krijgt je water een andere smaak. Je dagelijkse 1,5 liter water kan je ook aanlengen met veenbessensap, waarbij ik meteen blij ben om de kans op blaasontstekingen in te dijken. 3. Hoe lang kan je zonder adem? Drie minuten. Hierbij dacht ik ook meteen om het thuis niet uit te testen. En eigenlijk besteden we nog het minst van al aandacht aan onze ademhaling. Dat dit voor mij een enorm belangrijk aandachtspunt zal worden de komende tijd, is gebleken uit het feit dat ik ook een verkeerde buikademhaling doe. In 30 seconden gaat mijn energiepeil omhoog door mijn buik als een ballon naar voor te duwen bij het inademen en mijn buik terug tegen mijn navel te plakken bij het uitademen. Do try this at home!!!!

Lieve lezer, ik neem je graag de volgende tien dagen mee in mijn detox avontuur. Ik hoop je het gunstige effect hiervan tegen het einde mee te kunnen delen. Check bij interesse zeker Goedele’s website www.goedeleleyssen.com voor meer info en wordt bij een volgende seizoenswissel misschien ook lid van de Detox Club.

%d bloggers liken dit: