Droom niet je leven, leef je dromen!

Eens om de zoveel tijd valt er een infobrochure van mijn ziekenfonds in mijn brievenbus. Bijna gelijktijdig vergezeld van een soortgelijke mail van zelfde ziekenfonds in mijn mailbox. Een dubbele aanval zullen ze denken, dan lukt het misschien wel eens om mevrouw S. te overtuigen om naar een workshop te komen. En het is hen gelukt…

Een infosessie over “gezonde geestkracht” triggerde me enorm en mijn vriendin Heidi had blijkbaar enkel mijn overtuigingskracht nodig om haar mee te krijgen.

Dus zaten we eergisteren samen met nog een twintig andere nieuwsgierigen in het hoofdkantoor van ons ziekenfonds in Antwerpen. Mental coach Annick Gunst uit West-Vlaanderen (www.facebook.com/gavoorgrace) verwelkomde iedereen met haar hartelijke groet en nodigde ons uit plaats te nemen aan één van de gedekte tafels voorzien van pen en papier.

Ze vroeg van meetaf aan om interactie en nadat we onze fysieke spieren zoals biceps, quadriceps en hamstrings hadden aangewezen vroeg ze ons naar onze mentale spieren. Want die zouden even trainbaar zijn als de fysieke spieren, alleen moeilijker aanwijsbaar.

Annick had hiervoor echter haar eigen formule ontwikkeld: (BeGRIP) W.

De oplossing voor deze rebusvormige formule werd snel ontrafeld:

Be: beelden maken, onze verbeeldingskracht

G: geheugen, onze archiefkast

R: de rede, de ratio

I: intuïtie, ons buikgevoel

P: perceptie, als in JOUW beleving van de realiteit

(maar daarom nog niet de werkelijkheid)

Tot de W-de macht: wilskracht

En de geestkracht zou dan de som zijn van de zes bovengemelde spieren. Hoe je die dan op een gezonde manier kan inzetten gaf Annick weer aan de hand van de verschillen aan te duiden tussen het belemmerend of ondersteunend effect van de spieren.

Dus…. je gaat een gezonde geestkracht verwerven door beelden te maken van wat je écht wilt. Door die beelden te herhalen, hard te werken, niet op te geven, kleine stapjes te zetten en geduld te leren hebben, komen we al een stuk dichter bij ons doel. Vooral dat laatste is voor mij enorm moeilijk en ik dreig bijna mijn aandacht te verliezen omdat ik me blind staar op mijn gebreken. Dan vervolgt Annick met het cliché dat je intuïtie altijd juist zit. Volg die dan ook om je grote beslissingen te nemen, moedigt ze ons aan.

En mijn aandacht is helemaal terug wanneer ze zegt dat een roze bril opzetten nét goed is. Oké, dat klinkt goed! Dat is mijn ding! Wanneer ze het punt aanhaalt dat wilskracht een belangrijke factor is, ben ik opnieuw gewonnen voor het idee. Nieuwe dingen doen en op ontdekking gaan gaat je helpen te ontdekken wat je echt wilt. Want aan wilskracht is het me nog niet ontbroken. Never ever! Ik heb dan zo diep gezeten, op een paar moeilijke momenten na heb ik die wilskracht altijd gevoeld. Ik zou die in mijn geval dan in het begin van de formule zetten.

Dat Annick graag met woorden speelt blijkt nog uit haar FAIL toepassing. First attempt in learning of je hebt tegenslagen nodig in je leven. Kijk ernaar, evalueer ze en leer er uit, geeft ze als laatste boodschap mee.

Bij de start van haar workshop zei Annick dat ze hoopte dat we naar huis zouden gaan met het verlangen, de hoop en het geloof dat je mentale spierkracht niet volledig buiten je controle ligt. En haar achternaam verklapt natuurlijk alles want ze heeft mij een Gunst bewezen door haar formule mee te geven. Ik heb vannacht wel even wakker gelegen want ik heb dan weer geen geduld en wil mijn zes mentale spieren onmiddellijk gaan trainen. Wat me ook even wakker hield was het volgende. Zou Annick, net als ik, ook woorden of zinnen maken van de letters van nummerplaten?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: