Stilte is het grootste wapen

Sinds de komst van mijn nieuw lief heb ik ook een wapen in huis. Niet dat mijn cowboy gewelddadig is en zijn vuurwapens mee heeft genomen omdat hij het landelijke dorpje waarin ik woon met zijn homeplace Texas vergelijkt. Hij komt gewoon ook uit het Antwerpse en behoudens het veel te kleine zonnehoedje van mijn oudste dochter tooide nog geen enkel ander hoofddeksel zijn kruin, draagt hij geen boots en komt hij gewoon met de auto naar mijn huisje in de polders.

Het is ook niet zo dat hij verzot is op één of andere sport en meteen een golfclub mee naar mijn huis nam om zijn swing wat beter te oefenen. Een baseballbat zag ik ook nog nergens in een hoekje verscholen. Dus tot daar was ik nog veilig. Dacht ik…

De aanval gebeurde in mijn badkamer. Nadat ik mijn haren had gewassen en ze wou föhnen greep mijn hand naar mijn haardroger die steevast op dezelfde plek in de badkamer ligt. Terwijl ik een poging deed om hem uit mijn draadmandje te halen waarin ook mijn andere hairtools liggen geraakte mijn arm verstrengeld tussen de draden. Het snoer van mijn haardroger was na de laatste föhnbeurt blijkbaar een innige relatie aangegaan met het snoer van mijn stijltang. Tot mijn grote verbazing betrapte ik hen op een trio met het snoer van mijn krulijzer. En alsof dat nog niet erg genoeg was, waren de haarborstels hevig prikkende toeschouwers vanop de eerste rij.

Mijn arm nam ik redelijk gehavend door zoveel borstelstreken van varkenshaar uit het draadmandje en voorzichtig kieperde ik de mand uit om zo terug orde te scheppen in de hulpmiddelen voor mijn haar.

Net wanneer ik de drie hoofdrolspelers opnieuw hun eigen vaste plekje had gegeven en de snoeren in een ovale vorm rond de handvaten had gedraaid, kreeg ik de haardroger van mijn vriend in de gaten. Ja het is een nieuwe man, niet alleen mijn nieuwe man, maar een nieuwe man in de breedste betekenis van het woord en hij föhnt dus zijn donkere lokken en sterker nog, hij brengt zijn eigen droger mee. Dus dat ding lang de ganse tijd dat ik verwikkeld zat met mijn arm in de snoeren stil te wezen aan de andere kant van het badkamerschap. Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht?

Het zag er op het eerste zicht ietwat vreemd uit want het had geen snoer. “Echt heel handig”, hoorde ik mijn lief nog zeggen. Een klein stemmetje overtuigde het stuk in mij dat niet van verandering houdt om toch die nieuwkomer in huis eens te testen. Zelfs zonder blow dry cream was mijn heel zeer snel dry. Er zat duidelijk een goeie kracht op deze Babyliss. De kans werd groot dat de snoerenwinkel plaats zou moeten ruimen voor de nieuwkomer.

En toen liep onze eerste kennismaking fataal af! Met één handige druk op de oranje zijdelingse knop zou het snoer zich opnieuw oprollen in het handvat. Een beetje zoals de stofzuiger dacht ik nog… maar dat doe ik met mijn voet en het snoer beweegt zich dan als een slang over de grond.

Terwijl mijn rechterwijsvinger de oranje knop indrukte, steeg het snoer in een ijltempo de lucht in en kreeg mijn door varkensharen gehavende arm een pets van de stekker. Onthutst keek ik naar de nieuwkomer. Dit was duidelijk geen gewone haardroger! Dit was een zeer venijnig wapen! De waarschuwing die mijn lief me daarvoor had gegeven heb ik dus vermoedelijk niet gehoord waardoor het onopzettelijke slagen en verwondingen werden… op voorbedachtheid kon ik hem niet betrappen.

Maar met de dalende temperaturen deze week werden ook mijn mouwtjes wat langer en dek ik een paar dagen mijn arm af. En trouwens, wie zegt er dat je dat snoer telkens moet oprollen? Het past ook prima zo in mijn mandje. Voor het overige houd ik dit incident stilletjes voor mij, wie weet welke handige tools brengt hij nog mee?

%d bloggers liken dit: