Zoet, maar dan anders

Op die beruchte beurs waar ik al zo vaak over sprak op mijn blog ontmoette ik nog iemand bijzonder. Het is te zeggen, buiten de vijf woorden die we wisselden en de boeiende monoloog die zij gaf, was er niet veel communicatie tussen ons. Maar wat voelde ik me geraakt door haar verhaal.

Jullie weten dat ik op een soort kruispunt in mijn leven sta. Zoniet, dan zal ik daar nog wel eens uitgebreid over vertellen met een kopje koffie en een stukje taart (RAW cake uiteraard!) of via mijn blog, dat kan uiteraard ook.

Anyway, ik sta op een kruispunt in mijn leven. Het gekke is, stilstaan is hier niet achteruitgaan zoals het spreekwoord zegt. Hier is stilstaan zeer belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Zo kreeg die bijzondere persoon op de beurs een deel in mijn verhaal. Ik luisterde er aandachtig naar met mijn vriendin, die ook zowat op een kruispunt of rond punt staat, naar het verhaal van Valerie Deraedt. Op de beurs paste haar verhaal in een lezing georganiseerd door een loopbaancoach. Valerie voelde zich wat vastgeroest in haar vorige job en liet zich begeleiden door een loopbaancoach. Ze ruilde na enige tijd, een aantal gesprekken met de loopbaanbegeleider en ettelijke bezoeken aan horecabeurzen haar managementsfunctie in voor een nieuw leven als RAW food chef en RAW pastry chef. Wauw! Ik herinner mij dat ik op die beurs eerst een glimlach van herkenning op mijn gezicht kreeg, dan moest ik lachen om een herkenbare soortgelijke situatie en dan kon ik niet meer stoppen met bevestigend knikken want ze sprak precies over mijn kruispunt.

Mijn vriendin porde me tegen de elleboog en deed er nog een schep bovenop door me toe te fluisteren dat ze het precies over mij had. Ik voelde me als zo’n bruisbal voor een relaxerend bad en voelde nieuwe energie door mijn hoofd stromen.

Tegen het einde van Valerie’s verhaal was ik zo ongeduldig om haar te vragen of ik eens met haar kon praten. Koffie hoefde voor mij niet en de taart had zij blijkbaar al bij. Want wat maakt deze chef mooie creaties! Raw cakes heten de mooie kleurrijke desserten gemaakt op basis van gezonde ingrediënten. Door haar zoektocht naar een gezond energiepeil vond Valerie de juiste combinatie voor suikervrije dessertjes en at ze op een andere manier zoet. Vali sweet but different (www.valisweetbutdifferent.com) rees uit de grond! Ze liet ons hiervan proeven en zelfs zonder de suiker hoeft het niet in te boeten aan smaak. Mijn smaakpapillen stonden op scherp en mijn goesting om zelf aan de slag te gaan ook. Ik verheug me alvast op één van de workshops die ze geeft in het Antwerpse.

Daar stond ik dan, op mijn kruispunt, met een RAW cake van citroen & limoen in de ene hand en de verrukkelijke RAW cake met chocolade in de andere hand. Mijn praktische vriendin dacht gelukkig aan de servetten die overigens te mooi waren om de laatste restjes cake van mijn lippen te vegen. Met mijn mond vol kon ik geen vragen stellen aan Valerie en tegen de tijd dat er chocoladevegen de leuke servet kleurden, was een andere enthousiaste dame me voor. Dat er nood is om af en toe eens stil te staan bij je leven is gebleken uit de opkomst naar de voordracht. Dus ik ga dat ook doen, maar eerst wil ik een RAW cake leren maken. Met bosbessensmaak… hmmmm….

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: