Een nieuw ritueel

Als kind al vertoefde ik graag in bad. Het liefst met veel schuim. Dan leek het net of je onder een dekentje lag, maar dan in bad. Zalig vond ik dat! Dat heb ik van mijn vader afgekeken denk ik. Want telkens we toch de badkamer binnen stormden om snel gebruik te maken van het toilet, betrapten zowel ik als mijn zusje hem op een luid gesnurk vanonder zijn schuimlaag.

Ook mijn dochters zijn zulke badprinsessen. Zij maken hun badmoment compleet met een flinke scheut shampoo op hun haar zodat hun lokken in een schuimdot op hun hoofdje recht blijft staan.

Vermits de jongste een gevoelig velletje heeft, kijk ik wel uit met het gebruik van badproducten. Haar dat zalige relaxmomentje ontnemen wil ik niet dus kies ik voor geschikte producten voor tere velletjes. De Tiny-collectie van Rituals voor de allerkleinsten vormt op dit moment een goed product voor haar en kwistig giet ze de badolie in het rond en waant ze zich een echte Cleopatra in haar melkbadje.

Ikzelf leerde op die manier ook Rituals kennen voor grote mensen. En met mij hebben ze daar een goede klant aan want ik ben een grote fan van reeksen! Een reeks kookboeken, een reeks theebuiltjes, een reeks cappuccino-mokken…. ik start graag een nieuwe reeks. Dus testte ik inmiddels al uitgebreid de blauwe, groene, rode en oranje reeks van Rituals. Allemaal met hindoeïstisch geïnspireerde namen die ik niet echt onthoud. Maar de geuren blijven me wel bij.

Tot mijn grote verrassing zag ik vorige week bij mijn favoriete parfumerie Peeters te Kapellen (www.parfumeriepeeters.be) dat er toch een grote beautygigant het aandurft om Rituals van antwoord te dienen. Biotherm!!!! Een mooie stand met flesjes en tubes en potjes in groen, geel en rood trokken mijn aandacht. Het was een reeks met de klinkende naam “Bath therapy”. Dus wou ik dat wel eens testen. Vermits geel als kleur nog ontbrak in mijn badkamer én dat heel toevallig mijn lievelingskleur is én die voor mij het lekkerste geurtje had, nam ik die mee naar huis.

Ik heb er eerst een dag mijn badkamer mee opgeleukt en daarna heb ik tijdens een uitgebreid welverdiend bad mijn innerlijke Cleopatra verwend met een scrub, een doucheschuim en een bodycrème.

De heerlijke geuren brachten me meteen in een zomerse stemming, al draagt de gele kleur daarin ook zijn steentje bij. Toen ik me de dag nadien aankleedde, viel me op dat mijn huid zo zacht aanvoelde. Ik ben fan. En van zijn zachte prijs al helemaal. Nu nog een oplossing bedenken voor mijn mini-beauty-addicts want die vinden geel ook een mooie kleur.

%d bloggers liken dit: