De Grace Kelly onder de pralines

Als ik wil zondigen probeer ik dat beredeneerd te doen. Dit klinkt nu wel heel contradictorisch. Maar probeer je nu niet de Bridget Jones in jezelf voor te stellen die al schranzend met twee handen tegelijk in de XXL verpakking van de zoute chips graait. Nee we zondigen even op een Grace Kelly-manier. Weet ik veel hoe zij dat deed… maar ik stel me voor dat ik in een nette gebloemde zomerjurk zit die zachtjes gedrapeerd om mijn lichaam hangt en licht en lucht doorlaat voor mijn toekomstige beredeneerde zonde.

Op een gestylde manier leg ik de linnen servet open op mijn schoot. Het draperen met stof op en rond mijn lichaam lukt me blijkbaar aardig. Mijn rechterhand reikt naar de witte porseleinen theetas die voor me staat. Ik neem het oor van de tas tussen duim- en wijsvinger en mijn pink maakt een sierlijke opwaartse beweging. Voorzichtig nip ik van de relaxerende thee die mijn lieftallige koffiedame net voor me inschonk. Naast kruidige thee’s schenkt ze ook heerlijke koffies en bemant ze een prachtige glazen koeltoog met de heerlijkste zoete zondes. En ik zit klaar om op mijn eigen beredeneerde en doordachte manier te gaan zondigen.

Ik word steeds euforisch wanneer ik nieuwigheden mag uittesten. Vandaag heb ik geluk want de nieuwigheden vallen groot uit. Noem dit niet zomaar een praline. Noem dit al zeker niet zomaar chocolade. Wat er op mijn bordje ligt te blinken zijn de drie nieuwe Irrésistibles van Neuhaus.

De Caprice werd ontwikkeld door Neuhaus naar aanleiding van de Expo 58 in Brussel. Lang voor mijn geboortejaar maar wat ben ik blij dat deze iconische praline de tijd doorstaan heeft. Het bevat een koekje dat gevuld wordt met verse vanilleroom en ondergedompeld in pure chocolade. De lichtbruine variant heet Tentation en bevat een traditioneel nougatinekoekje en wordt ambachtelijk gevuld met koffieganache. Beiden danken hun naam aan een sierlijke dame die hier zeker naast mijn Grace Kelly-imitatie mag plaatsnemen, met name Brigitte Bardot.

Later volgden in zelfde gamma “Irrésistibles” nog versies met hazelnoten, frambozen en chocoladeganache. Het verbaast me dan ook helemaal niet dat ons Belgisch modehuis Natan in zee ging met Neuhaus en een modieuze geschenkdoos ontwierp om 17 van deze onweerstaanbare zondes in op te bergen. Met deze geschenkdoos krijg je kwaliteit en elegantie in handen, twee zaken die nooit uit de mode raken.

De laatste drie nieuwkomers in de Irrésistible-reeks hebben een zomerse uitvoering gekregen. De klassieker werd nu gevuld met een symfonie van exotische smaken. Verfrissende ananas, tropische passievrucht en zoete mango werden in een praline van topkwaliteit gegoten. Stuk voor stuk verrassende combinaties. Even verdwijn ik met mijn Grace Kelly-hoed op mijn hoofd naar een zacht dobberend bootje op een tropische bestemming. Wat een aromatherapie!

Wanneer ik mijn ogen opnieuw open zit ik in mijn jeans te staren naar een lege theetas en een leeg wit porseleinen bordje met nog enkele gekleurde restjes koekjescrumble die op de overheerlijke pralines lag. De charmante koffiedame is er gelukkig nog wel. En mijn jacht heb ik dan misschien wel moeten inruilen voor een houten stoel, maar ik zit wel in Boutique Madison te Kapellen (instagram.com/boutique_madison) waar de onweerstaanbare chocolade me roept vanuit de glazen koeltoog. Gerustgesteld met zoveel tropische smaakervaring binnen handbereik glimlach ik naar mijn naamgenootje.

Kom hier zeker eens proeven en vind jouw innerlijke filmster door je persoonlijke combinatie van koffie of thee met één van de vele verrukkelijke zoetigheden.

%d bloggers liken dit: