The little mermaid

Zoals alle mooie sprookjes beginnen met “er was eens…”, zo begon in december onze woensdagnamiddag met “er was eens een gejaagde mama die samen met haar twee dochters zich een weg baande over de Antwerpse ring op zoek naar de ingang van de Flanders Expo te Gent”. Het leek me een hartverwarmend idee om de koude vrije namiddag in december door te brengen in het gezelschap van prinses Ariël, aka de kleine zeemeermin. Een half jaar voordien kocht ik als één van de eersten drie tickets aan voor deze musical gepresenteerd door Marmalade. In een vorige editie mocht Josje Huisman samen met Jan Schepens de expo vullen met hun zangstemmen tijdens de opvoering van “Belle en het beest”. Na een lange autorit en dito zoektocht naar een juiste parkeerplaats belandde ik toen met mijn dochters op the front row. Trots als ik was omdat ik weer zeer snel tickets had besteld, nestelden we ons toen neer op onze VIP plaatsjes. Mijn jongste dochter van toen nog drie had schrik gekregen van het Beest bij het aanschouwen van zijn foto’s door de wandelgangen en vroeg me met een bevend stemmetje of we niet bovenaan plaats konden nemen al wijzend met een even bevend vingertje naar de nok van het dak.

Maar ken je het sprookje van de kleine zeemeermin? Dat is toch niet eng? Bovendien was ze nu vier en drukte ik haar op het hart dat enkel de zeeheks misschien wat streng kon zijn, maar alle dieren in dit verhaal waren ronduit schattig.

Met die geruststellende woorden namen we plaats op de derde rij… pal in het midden van de zaal.

Wat volgde was een drie uur durend spektakel van licht en muziek, aangevuld door prachtige kostuums en heel veel humor. Een ideaal familieuitstapje maar ook een aanrader om met je lief mee te maken.

Want voor mij was die namiddag een echte eye-opener. Ik ben zelf eerder een kleine zeemeermin dan een grote Rapunzel en ik zocht mijn wederhelften steeds tussen de kleine prinsen die vaak overigens gewoon kikkers bleken te zijn die ik beter niet had gekust.

Wanneer duidelijk werd in het verhaal dat de kleine zeemeermin en prins Erik een match waren kwamen ze steeds vaker samen het podium op. En dat bekoorde en betoverde me enorm. Die kleine Ariël in de gestalte van Ianthe Tavernier werd beschermd door de moedige Juan Gerlo alias prins Erik. Vermits ik me graag inleef in een personage en ik voor één namiddag Ariël was (de rosse lokken bedacht ik er gewoon bij en hoe het met de staart zou werken moest ik nog uitvissen) zag ik ineens een uitbreiding van mijn date-markt. Mijn toekomstige man zou zeker groter zijn dan 1.75m… misschien zou ik wel durven gaan voor 1.80m. Wanneer ik dan een dagje geen stoere bescherming hoef trek ik gewoon mijn hakken van 14cm aan en been ik hem opnieuw bij in de hoogte. Hoe dan ook, de musicals van Marmalade zijn een aanrader! Hou zeker hun agenda in de gaten voor hun volgende producties. (www.marmalade.tv) Voel je als een visje in het water en zwem erheen… die hakken kunnen mee voor een glaasje cava tijdens de pauze. Stel dat jouw droomprins hem voor je uitschenkt?

%d bloggers liken dit: