Snel verslaafd

Ik heb nooit gerookt. Niet omdat ik de stoere rebel wou zijn die het eens eventjes helemaal anders ging doen dan haar leeftijdsgenoten. Want in mijn omgeving zag ik weinigen van hen met vuur spelen. En dat was net de reden waarom ik nooit verslaafd ben kunnen geraken aan nicotine. Ik was eenvoudigweg bang van vuur.

Ik heb nooit gehouden van te veel alcohol in mijn buurt. Niet in mijn lijf en liefst ook niet in het lijf van mijn lief. Zolang het gezellig kon blijven had ik er niks op tegen.

Een tijdlang had ik een moeilijke verhouding met chips. Het kraken van de zak hield me nog tegen om er vol in te duiken wanneer mijn lief thuis was. Want de sluimerkilo’s door het samenwonen tikten aan. Dikwijls reed hij de straat nog niet uit op weg naar zijn werk, of ik kraakte heel wat af in mijn handen en vooral tussen mijn tanden. Het werd gedurende een bepaalde periode zo erg dat ik geen peper en zout meer strooide op mijn avondeten, desalniettemin koos voor de chips met peper en zout smaak. Om toch het idee te hebben dat het als avondeten fungeerde.

Maar mijn weegschaal was niet meer akkoord. En mijn lief had het blijkbaar toch ook door. Ja wat wil je als je hem de taak geeft de vuilnisbakken buiten te zetten?

Heb ik dan totaal geen verslaving (meer)?

Mijn moeder zou nu steevast antwoorden dat het shoppen soms de spuigaten kan uitlopen. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ze zou zeggen dat ik shopverslaafd ben.

Als trouwe lezer van de Shopaholic-reeks van Sophie Kinsella wil ik hier wel even opperen dat het niet zó erg was…. echt niet…. en nu we al één/vierde gevorderd zijn in 2018 kan ik zeggen dat ik geen kleren meer kocht dit jaar. Ook geen schoenen of handtassen.

Toen ik deze ochtend wakker werd had ik wel het gevoel te moeten afkicken van iets. Dus betekent dat dan dat ik een verslaving heb?

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten.

Zegt Wikipedia. En die madam weet veel. Of twijfel je er aan dat ze een vrouw is????

Dus ik geef toe dat ik deze ochtend het idee had verslaafd te zijn. Want ik werd minder goed geluimd als gisteren wakker. En de gewoonte of stof waar ik me afhankelijk van voel heeft zich vandaag verstopt. Achter een dik wolkendek. Met nog wat mist voor. En hier en daar wat onverse lucht van de industrie en uitlaatgassen. Waar de stralende zon gisteren een heldere blik op mijn leven gaf, en op het boek dat ik lui in de tuin lag te lezen, daar geeft ze vandaag geen enkel teken meer van. Maar zo gaat dat in België. En blijkbaar al helemaal in april. Nog wat klimaatopwarming erbij gerekend en we krijgen geen weken meer die starten met maandag, dinsdag, woensdag. Maar met herfst, winter, lente en zomer.

  1. En zo geraak ik, zoals waarschijnlijk vele andere lezers, ook “verslaafd” aan Sofie met een “f”! Thanks 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: