Twisted

Hoe vaak zou ik deze weg al hebben afgelegd? Ik kan het uit mijn hoofd niet in een getal uitdrukken omdat het geen wekelijkse afspraak betreft, goddank! Maar al minstens zeven jaar (de leeftijd van mijn oudste dochter) bezoek ik met de regelmaat van de klok dezelfde gynaecoloog, gesetteld in dezelfde praktijk in Edegem. Of is het Mortsel? Als ik met mijn trillende vinger zijn deurbel indruk sta ik op een soort van drie-landen-punt… maar dan tussen twee gemeentes, Edegem & Mortsel.

Nu is algemeen bekend dat mijn geografisch geheugen mij wel eens in de steek laat, maar een weg die ik al zeven jaar lang afleg, die ken ik wel.

Tot aan de voordeur! Alleen vandaag zag ik vanuit het ene land “Mortsel” de weg naar de voordeur maar kon ik die niet bereiken via het andere land “Edegem”. De wegenwerken-maffia heeft ook hier zijn intrede gedaan. Mijzelf vlot parkeren en 500 meter wandelen was niet de eerste optie die mijn brein bereikte. Er moest een weg naar die voordeur zijn, al rijdend. Dat ik daarbij een hele sightseeing moest afleggen om beide “landen” beter te leren kennen nam ik er graag bij. Heel even leek ik een verdwaalde pion in Stratego. Maar lang leve de gps! Mijn Global Positioning System positioneerde mij op een plaats ver van de voordeur waar ik twintig minuten later verwacht werd.

Koppig als ik ben slaagde ik erin om af en toe niet naar het goedbedoelde advies van mijn trouwe vriend G.P.S. te luisteren en belandde ik net niet van Stratego in Zeeslag of dat beroemde spel met de bekende straatnamen. Welgeteld 10 minuten later raakte mijn rechterwijsvinger dan toch de deurbel aan… “Mevrouw Schippers? Komt u maar door…” (en ik doe alsof ik klaar ben voor een spelletje Twister op zijn gynaecologenstoel)

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: