27/03/2018. Mijn allereerste blogbericht

Wauw! Eindelijk is het zo ver. 27 maart 2018 staat vanaf nu in mijn agenda om jaarlijks te herinneren als de dag dat mijn blog opgestart werd. Je weet dit nog niet maar ik hou van feestjes. Dat ik nu een jaar moet wachten om het eerste kaarsje uit te blazen van SOFIE met een “f” neem ik er maar al te graag bij. Dat geeft me dus een jaar lang de tijd om ideeën te verzamelen om een blogfeestje te organiseren. 27 maart 2019 valt wel op een woensdag maar tegenwoordig vinden afterworks niet meer alleen op donderdag plaats maar kan het ook al een dagje eerder in de week. En trouwens, blogfeestjes houden geen rekening met de dagen van de week, daar moeten gewoon lekkere drank en dito hapjes aan te pas komen en al mijn lezers erbij. Hoe ik dat concreet ga uitwerken lees je binnen een paar maanden wel. Want ik loop op de zaken vooruit.

Zal ik mij eerst eens even aan je voorstellen? Op 11 juli 1980 werd ik geboren en wou mijn moeder me Nele dopen, maar mijn vader koos uiteindelijk mijn naam: SOFIE. Levenslang zou ik bij het uitspreken van mijn naam moeten bevestigen tegenover de vraagsteller dat mijn naam met een “f” geschreven wordt. Telkens maak ik er het grapje bij dat een SOFIE geboren op onze Vlaamse feestdag, een echte Vlaamse Sofie is en dat daar een “f” bij hoort.

Hiermee wil ik geen politieke stelling innemen. Integendeel. Zoals je zal merken bij het lezen van mijn avonturen heb ik een hoog prinsessengehalte. Maar hoe we ons landje bestuurbaar houden met zoveel verscheidenheid in taal en cultuur, dat laat ik aan de kenners over.

Nu rest mij nog jou uit te nodigen. Lieve lezer, mag ik je een jaar lang meenemen in mijn lotgevallen?We kunnen elkaar alvast wat beter leren kennen zodat we volgend jaar op mijn blogfeestje heel wat te vertellen hebben en het niet aanvoelt alsof je je glas heft met een onbekende.

P.S. Kan je je echt niet vrij maken op een doordeweekse woensdag om te feesten? Maak je geen zorgen, ik blijf bloggen…. in 2020 valt 27 maart op een vrijdag en kan de babysit vast wel op je schattige koters komen passen of heb je eindelijk dat lief gevonden om mee te nemen. By the way… ik zou ook graag enkele mannelijke lezers willen vragen mijn blog te volgen… al was het maar om eens op een andere manier je sixpack te trainen door te lachen met mijn roze kijk op de wereld en vele andere landen.

Reacties zijn gesloten.